Kaikki blogit puheenaiheesta Syyrian sisällissota

Raqqa – kaupunki, joka tuhottiin vapauden ja turvallisuuden nimissä

Raqqa – kaupunki, joka tuhottiin vapauden ja turvallisuuden nimissä

Siviilit uhrattiin Raqqan vapauttamisen nimessä ja veressä.. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Raqqa_Governorate

*

Taistelu Raqqasta

6.11.2016-17.10.2017

Käsi ylös kuka yllättyi

Brittilehti Telegraphin mukaan poliisi ja tiedustelupalvelut uskovat tunnistaneensa Britanniassa tehdyn hermomyrkkyiskun pääepäillyt. Epäiltyjen uskotaan olevan nyt Venäjällä. Käsi ylös kuka yllättyi.

Lehden tietojen mukaan Britanniaan tulleiden ja Britanniasta lähteneiden lentojen tutkinta on nostanut esille tiettyjä nimiä Skripalien salamurhaa yrittäneiden etsinnässä. Poliisi on myös tutkinut valvontakameramateriaaleja ja käynyt läpi autojen rekisterikilventunnistuskameroita.

Syyrian sisällissota ja entropia.

Mikä hallinto? Mikä hallitsija? Hukuttaa kansalaisiaan Välimereen. Mikä tahto ja voima pommittaa maan asukkaat ulos maasta, mereen ja Eurooppaan sekä kaasuttaa hengiltä omia kansalaisiaan? Kuka tarvitsee tätä epäjärjestystä ja epävakautta siirtymään Syyriasta Eurooppaan? Epäjärjestys tuhoaa yhteiskunnan, Syyrian, Euroopan, minkä tahansa valtion, systeemin kyvyn tehdä työtä asukkaittensa hyvinvoinnin ja turvallisuuden hyväksi. Tämä epäjärjestys, entropia, kasvaa kun väestö liikehtii maasta toiseen ja pysäyttää vihdoin inhimillisen taloudellisen toiminnan.

US lopettaa Syyrian pommitukset ja vetäytyy Koreasta?

US presidentti Donald Trump odotetusti ilmoitti vetäytyvänsä Syyriasta [1, jonne Yhdysvallat meni jo 2013 salaisella CIA' n Syyrian kapinallisterroristien aseistamishankkeella [2 ja jatkoi rajua puuttumistaan ilmapommituksilla – ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia vuonna 2014.

Todellisuutta Syyrian juurisyistä – alkaen jo sadan vuoden takaa!

Syyrian ongelmien juurisyyt ovat ajallisesti kaukana entisen Turkin – Osmanivaltakunnan sortumisessa, ja lännenmiehen Euroopassa piirretyissä keinotekoisissa rajoissa [1. Tuolloin jäi selvittämättä mikä olisi voinut kuulua kullekin ja varsinkin kurdien asema olisi pitänyt ratkaista, kun ”turkkilaiset” olivat romahtaneet sulttaanikuntineen.

[1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-8400589

 

Ilmastonmuutos, itämerennorppa ja Isis

Ilmastonmuutos on uhkana itämerennorpalle. Vielä sata vuotta sitten laji oli Itämeren runsaslukuisin hylje. Nyt itämerennorppia on esim. Saaristomerellä enää muutama sata. Kaikkiaan itämerennorppia on jäljellä enää noin 20 000, mikä on vain kymmenen prosenttia sadan vuoden takaisesta. Ilmastonmuutos on vienyt etelästä itämerennorpalle elintärkeät jäät. Hylje tarvitsee jäitä lisääntyäkseen.

Syyrian kansannousun syistä - totta vai tarua?

Jyrki Kasvi esittää, että Syyrian sota olisi ensimmäinen ilmastonmuutossota. 2011 alkaneen sodan osasyynä olisi ollut Venäjän 2010 kuivuuden nostama viljan hinta. Samoin väitetään, että Syyriassa kärsittiin poikkeuksellisesta kuivuudesta, mutta mitä kertovat viralliset tilastot?

 

Aleppo

Vaikka muutamaan Syyrian sodan saarrettuun kaupunkiin onkin saatu apua, niin sodalle näytä olevan loppua. Kaksisataatuhatta ihmistä on saarroksissa Itä-Aleppossa ja koko miljoonakaupungista on vesi poikki.

 

Mitä aiot tehdä Syyrian sisällissodan lopettamiseksi?

Lähetin noin kuukausi sitten alla olevan sähköpostin jokaiselle kansanedustajalle:


Arvoisa kansanedustaja!

Syyrian yli viisi vuotta kestänyt sisällissota on saatava loppumaan. 

Olen Suomen kansalainen ja tahdon, että maani toimii aktiivisesti yhdessä muiden maiden ja instituutioiden kanssa mahdollisten ratkaisujen etsimiseksi ja toimeenpanemiseksi, jotta sisällissota loppuisi. 

Kun Venäjä ja Yhdysvallat kohtaavat: Lavrov & Kerry

(Media ja koko maailma arvuuttelee mitä tämä kaksikko saakaan aikaiseksi – polttopisteessä Syyria |1, Syyrian kansa ja ydinasesuurvaltojen roolit ja asemoituminen uudessa uljaassa maailmassa, joka sotiin, mutta ei haluaisi sotia – vaikka aina kuitenkin sotii sanottuaan ”ei enää koskaan” jälkeenkin)

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä